UItermate goed om te weten

Bij het gebruik van een ui moet grote zorg worden besteed. Het komt vaak voor dat als per ongeluk een mes dat is gebruikt voor het snijden van een ui over het hoofd wordt gezien en het in contact komt met ander voedsel, de smaak van de ui alles zal verpesten.

Bij het gebruik van een ui moet grote zorg worden besteed.

Het is ook een feit dat als een ui wordt gesneden voordat hij in soep of saus wordt gedaan, de soep meteen troebel wordt, terwijl aan de andere kant als hij alleen wordt geschild en in zijn geheel wordt gedaan, soep of saus volkomen helder blijft. En wist je dat uiensaus of soep die met melk wordt gemaakt, je er nooit zout of enig ander ingrediënt in moet doen voordat de melk kookt? Als de ui eerder wordt toegevoegd, zal de melk schiften en bederven.

Als je uien wilt bakken voor biefstuk, enz., laat dan wat goed rundvlees druipen dat al gesmolten is in een bakvorm en als het kookt, voeg dan de hoeveelheid uien toe die je wilt koken, in dunne plakjes gesneden (snijd altijd rond de ui) voeg vervolgens zout en peper naar smaak toe en bak ze in een stabiele oven, draai ze een of twee keer met het lemmet van een mes.

Voor vulling voor vlees of gevogelte de uien nooit in water leggen. Snijd dun zoals hierboven aangegeven (nooit hakken) en kook in een diepe koekenpan in boter. Met koken een grotere hoeveelheid vet gebruiken en de uien niet bruin laten worden: een kwart pond is ruim voldoende voor vulling die bedoeld is voor een kalkoen. Leg op het bord de kruimels van een oud wit brood dat door een kaasrasp is gewreven en vier tot vijf grote salieblaadjes fijngehakt. Meng de twee met peper en zout naar smaak, keer de hele inhoud van de pan door de kruimels en hak alles fijn. Op deze manier wordt de vulling vochtig bevonden en zal deze zich niet herhalen na het eten.