Wagyu Rib Eye A4 Japans full blood op de BBQ

Een wagyu is een van oorsprong Japans runderras, dat bekend is vanwege het zeer exclusieve en smakelijke rundvlees. Wagyuvlees is dan ook erg kostbaar.

Wagyu Rib Eye A4 Japans full blood op de BBQ


Stap 1: Haal de Wagyu uit de koelkast of diepvries en laat hem goed op kamer temperatuur komen.

Stap 2: Doe er enkel een klein beetje zout over, geen peper of iets anders want je wil natuurlijk wel voor de optimale Wagyu smaak gaan

Stap 3: Zorg ervoor dat de BBQ een temperatuur heeft van 170 tot maximaal 180 graden Celsius.

Wagyu

Stap 4: Schroei eerst de Wagyu aan beide zijde goed dicht zodat deze een mooie verkleuring krijgt, doe dit zeker niet te lang want dan gaart het stuk vlees te snel. Dichtschroeien doe je op het directe gedeelte van de BBQ. Dit doe je door er een halve maan in te leggen zodat je een deel directe en een deel indirecte warmte hebt.

Stap 5: Zodra het vlees aan beide kanten goed is dicht geschroeid leg je het in een aluminium bakje en schuif je het door naar de indirecte kant. Plaats een thermometer mooi in het midden van het vlees  en zorg dat het vlees een kern temperatuur bereikt van 48 graden.

Tip van de chef:  Zorg dat de BBQ niet te heet is, er zit namelijk een flinke  hoeveelheid vet in het vlees en als de temperatuur te hoog is brand je dit eruit en juist het vet in combinatie met het vlees zorgt voor de smaak.

Stap 6: Laat het vlees daarna nog 5 minuten rusten op een houten plank met een theedoek erover heen, als je aluminiumfolie doet stikt het teveel en kan er geen warmte uit. En gaart is dus teveel door.

Stap 6: Serveer het vlees met een lekkere rode wijn die past bij rood vlees

Het smelten op de tong is niet alleen een gezegde het bestaat ECHT!!
Het smelten op de tong is niet alleen een gezegde het bestaat ECHT!!