Recept: Kabeljauwkadootje

Heel eenvoudig te maken, met weinig ingrediënten en een feestje om uit te pakken voor de gasten: het kabeljauwkadootje. Heerlijk bij aardappelpuree en rode bieten! Of net wat je zelf wilt.

Recept: Kabeljauwkadootje

Ingrediënten om een Kabeljauwkadootje te maken

  • Per persoon 2 blokken kabeljauw- of koolvisfilet
  • Bakje champignons
  • 1 ui
  • Geraspte kaas, jong of belegen naar keuze
  • Schouderham
  • Peper en zout

Benodigdheden voor een Kabeljauwkadootje

  • Aluminiumfolie
  • Oven

Hoe maak ik een Kabeljauwkadootje?

  • ontdooi de kabeljauw- of koolvisfilet en strooi er naar gelieve wat zout en peper op
  • scheur een vierkant velletje aluminiumfolie af en leg de visfilet in het midden
  • verwarm de oven voor op 185 graden
  • snij de ui in ringen
  • snij de champignons in plakjes
  • en nu stapelen maar
  • leg de uienringen op de visfilet, daar bovenop enkele plakjes champignons
  • strooi een handje geraspte kaas op één helft van het plakje ham en sla dit dicht
  • leg dit boven op je stapeltje
  • maak het kadootje dicht en plaats ze allemaal in een ovenschaal
  • op de champignons, die over zijn, doe je wat peper en zout en verpak je op dezelfde manier. Zonde om niet te gebruiken en een lekker extraatje voor bij de vis.
  • plaats de ovenschaal in het midden van de oven op 185 graden gedurende 25 minuten
  • let op: er komt vocht vrij en bij het uitpakken van het kadootje moet je dit eerst voorzichtig afschudden in de ovenschaal