Mosselen op de barbecue

Ja je leest het goed. Mosselen op de barbecue. Het kan! En het is niet eens zo moeilijk.

Mosselen op de BBQ

Om te beginnen heb je het volgende nodig:

  • Een BBQ (bij voorkeur een barbecue waarbij je de temperatuur kunt regelen, bijvoorbeeld een Patton Kamado 21 inch)
  • Een gietijzeren pan
  • Mosselen
  • (mossel)groente (kant-en-klaar of vers gesneden)
  • (speciaal)bier

Voorbereiding
Om ervoor te zorgen dat je gerecht gaat slagen dien je eerst de mosselen goed te wassen waarna je de mosselen gaat uitsorteren.  Mosselen die niet volledig dicht zijn geef je een tik. De mossel moet daarna sluiten, doet ie dat niet dan gooi je deze weg. Ook mosselen die niet meer heel zijn haal je eruit en gooi je weg.

Als je gaat voor verse groente dan adviseren we:

  • witte ui
  • wortel
  • bleekselderij
  • peterselie

Je kunt natuurlijk ook een kant-en-klaar zakje mosselgroente gebruiken.

Mosselen op de Kamado

Zorg er voor dat de BBQ goed op temperatuur (180-200 graden) is. Daarna zet je de pan op het vuur en vul je de pan met het (speciaal)bier. In ons geval hebben we een La Trappe dubbel gebruikt.

Mosselen op de Barbeque

Vervolgens voeg je de mosselen en de groente toe en laat je de pan ongeveer 20 minuten op het vuur staan met de klep dicht.
Wanneer de mosselen mooi open staan zijn ze klaar!

Mosselen op de barbecue

Nog even goed doorroeren en je Mosselen op de barbecue gerecht is klaar!

Eet smakelijk!