Hoe lang moet een aardappel koken?

Het antwoord op de vraag hoe lang moet een aardappel koken is simpel. Dat is namelijk 15-20 minuten. Iedereen zou moeten weten hoe ze aardappelen goed moeten koken

aardappel

Maar eigenlijk is er nauwelijks een andere groente die op zoveel manieren kan worden bereid en toch vaak zo slecht gekookt is dat hij praktisch ongeschikt is om te eten. Het lijkt eenvoudig om een ​​licht, smakelijk gerecht van aardappelpuree te maken - en wat is er aantrekkelijker? - maar hoe vaak worden ze nat en vochtig geserveerd! Aardappelen op de juiste manier koken en serveren is net zo'n kunst als het maken van een salade of het bakken van een cake.

Hoe kies ik de juiste aardappel?

Als algemene regel geldt: hoe kleiner het oog, hoe beter de aardappelen. Door een stuk van het grootste uiteinde af te snijden, kunt u nagaan of ze gezond zijn; ze moeten wit, roodachtig of blauwachtig zijn, al naar gelang de soort. Als ze gevlekt zijn, zijn ze niet gezond en dus zeer inferieur. Er zijn verschillende soorten en alle soorten zijn goed als ze gezond zijn of van een goede bodem afkomstig zijn. Gebruik de soort die u verkiest, of die beter geschikt is voor de manier waarop ze moeten worden opgediend.

Hoe kook ik een aardappel?

Omdat aardappelen van nature waterig zijn, moeten ze nooit te lang worden gekookt, behalve als ze heel wit moeten zijn, zoals voor kroketten. Wanneer zij in hun geheel worden gekookt, moeten zij zoveel mogelijk gelijkmatig van grootte zijn, zodat zij gelijkmatig gaar worden. Ze zijn beter, meliger, als ze gestoomd of gebakken worden; maar wie geen stoomoven heeft, moet ze natuurlijk koken. Bedek ze met koud water, zet op het vuur en kook tot ze gaar zijn, giet dan al het water af, zet de pan vijf minuten terug op een zacht vuurtje en goed afgedekt; gebruik de aardappelen dan.

Hoe stoom ik een aardappel?

Leg ze boven een pan kokend water, in een soort afdruiprek dat voor dat doel is gemaakt en aan de pan is aangepast. Het afdruiprek moet goed worden afgedekt. Ze koken even snel als door koken, de hittegraad is dezelfde. Als ze gestoomd zijn, kan de schil er heel gemakkelijk af.

Hoe maak ik aardappels klaar om te bereiden?

Als ze gekookt, gestoomd of gebakken moeten worden, is het alleen nodig ze te wassen. Als ze geschild moeten worden, zoals om te frituren, enz., begin dan met het afsnijden van de kiemen of ogen; als ze jong en mals zijn, verwijder dan de schil met een boenborstel en leg ze onmiddellijk in koud water om ze wit te houden; als ze oud zijn, schraap de schil er dan af met een mes, want het gedeelte direct onder de schil bevat meer voedingsstoffen dan het midden, en leg ze ook in koud water. Als ze in dobbelstenen moeten worden gesneden, of als partjes of op een andere manier, snij ze dan boven een kom met koud water, zodat ze erin vallen; want als ze aan de lucht worden blootgesteld, worden ze roodachtig en verliezen ze hun voedzame eigenschappen.

Hoe bak ik aardappels?

Om te bakken worden de aardappelen gesneden  in schijfjes, met een gekarteld mes, of met een gewoon mes, of in stukjes gesneden zoals de partjes van sinaasappels, of zelfs in dobbelsteentjes. Wanneer ze gesneden zijn, laat u ze uitlekken en veegt u ze droog. Dit moet snel gebeuren, om te voorkomen dat de aardappelen roodachtig worden. Houd een grove handdoek klaar, doe de aardappelen in een vergiet, draai ze onmiddellijk om in de handdoek, schud ze een beetje en doe ze snel in heet vet. Als ze gaar zijn, draait u ze in een vergiet, strooit u er zout over en serveert u ze warm. Bedenk dat gebakken aardappelen zo heet mogelijk gegeten moeten worden. Bak slechts één maat tegelijk, omdat het drie keer zo lang duurt om ze te bakken als ze in stukken zijn gesneden als wanneer ze in plakken of filets zijn gesneden.