9 handige weetjes voor in de keuken!

Maak het jezelf gemakkelijk met deze 9 handige weetjes voor in de keuken! Je zal efficiënter werken in de keuken waardoor je nog beter gaat koken.

Handige weetjes voor in de keuken!
Photo by Annie Spratt / Unsplash
  1. Wanneer je een cake met een fijne korrel wenst, klop dan het eiwit van de eieren tot een stijf schuim met een eierklopper. Als je de cake iets sponzigs wilt, zoals een engelencake, gebruik dan een draadklopper, die een luchtiger schuim maakt.
  2. Om het pecannoten schil in zijn geheel te verwijderen, giet men kokend water over de noten en laat men ze staan tot ze koud zijn.
    Zet de noot vervolgens rechtop en sla met een hamer op het kleine uiteinde van de noot.
  3. Als je rund- of schapenvet gebruikt om een taartkorst te maken, klop dit dan tot een crème met een theelepel bakpoeder en het sap van een halve citroen.
    Dit verwijdert effectief alle smaak.
  4. Wanneer een taart aan een pan blijft kleven, zet hem dan enkele minuten op een met koud water uitgewrongen doek. Dan komt hij er in goede vorm makkelijker uit.
  5. Verwarm het lemmet van het broodmes voordat je een vers brood snijdt. Dit voorkomt het gebruikelijke breken en verkruimelen van de sneetjes.
    Voor het snijden van warme fudge dompel je het lemmet eerst in kokend water.
  6. Niets is beter voor puddingvormen dan geleipuddingbekers met een licht tinnen deksel. Men kan gemakkelijk zien wanneer de pudding klaar is zonder de deksels te verwijderen.
  7. Een beetje zout in de oven onder de bakblikken voorkomt aanbranden van de bodem.
  8. Er is niets doeltreffender om de verbrande korst van cake of brood te verwijderen dan met een platte rasp. Het werkt gelijkmatig en laat een glad oppervlak achter.
  9. Gebruik een aardappelstamper om boter en suiker door elkaar te roeren voor een cake. Dat gaat veel sneller dan met een lepel.