Gekookte vis en gesmolten boter gerechten!

Gekookte vis en gesmolten boter gerechten!

Wat je moet weten over het bereiden van vis:

Rauwe vis moet in een onbedekte schaal in de koelkast worden bewaard. Altijd wassen in een beetje azijn en water alvorens te koken. Gerookte vis, zoals schelvis, moet altijd in een diepe pan worden gekookt, zodat het water de vis kan bedekken.

Kippers (gerookte haring) zijn moeilijk te koken zonder te stinken en vochtig te houden. De beste manier is om de haring op zijn rug in een platte vleesschotel te leggen. Doe altijd eerst een klein stukje boter in de schotel en een groter stuk op de open kant van de kipper, met een beetje wit papier. Zet in een snelle oven gedurende vijftien tot twintig minuten. Er zal geen geur zijn.

Gedroogde sprot (Sprattus sprattus), op dezelfde manier te behandelen, maar ze vereisen slechts twaalf tot vijftien minuten in de oven, en een beetje meer boter.

Bloaters (koudgerookte haring), zoals haring, na verwijdering van de kop en schoonmaken en afvegen op een vochtige doek.

Gekookte vis en gesmolten boter recepten

Schol

Leg de vis op een geperforeerde witte stenen zeef in een visketel. Bedek met koud water, voeg een theelepel zout en een theelepel azijn toe. Zet het op een snel vuur, breng het aan de kook en houd het ongeveer een kwartier aan de kook. Maak de volgende saus klaar:

Meng een dessertlepel bloem glad met een ons boter. Voeg zoveel kokende melk toe dat het een halve liter is, en een beetje zout. Doe dit in een dubbele pan, waarvan de onderste helft kokend water bevat. Roer met een lepel steeds op dezelfde manier tot het dik wordt. Hak ongeveer zes takjes peterselie (niet de steeltjes) fijn en voeg toe aan de saus. Schik de vis in een platte schaal en serveer de saus in een sauskom.

Kabeljauw

Kabeljauw kan op dezelfde manier worden gekookt, alleen moet de vis na het aan de kook brengen nog een half uur koken.

Heek

Zelfde als voor kabeljauw, maar slechts 25 minuten koken.

Heilbot

Wordt zelden in zijn geheel verkocht. Koop ongeveer twee pond en kook het vijfentwintig tot veertig minuten, afhankelijk van de dikte.

Tarbot

Zeg twee pond. Moet in kokend water worden gedaan en dertig minuten zachtjes worden gekookt. Oesters saus, basis als hierboven, alleen de oesters (elk in tweeën gesneden) moeten worden toegevoegd nadat de saus is ingedikt en vier tot vijf minuten worden omgeroerd.