Fusilli salade à la Karin

Voor een frisse fusilli salade heb je 9 verschillende ingrediënten nodig. Deze salade doet het altijd goed bij een BBQ of op een lopend buffet.

Fussili salade à la Karin

Ingrediënten voor een Fusilli salade

  • 500 gram Fusilli
  • 250 gram gerookte spekjes
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram pijnboompitjes
  • half potje zongedroogde tomaatjes + een scheutje olie ervan
  • scheut olijfolie
  • scheut balsamico azijn
  • 100 gram rucola

Fussili salade maken

Voor een frisse fusilli salade bak je eerst de spekjes. Daarna kook je de fusilli met een beetje zout, vervolgens snij je de ui en de teentjes knoflook heel fijn.
Daarna kun je de zongedroogde tomaatjes klein snijden.  De warme fusilli en spekjes laat je een beetje afkoelen en dan kan dat samen met alles dat je net hebt gesneden en de overige ingrediënten rauw bij de rucola.

Tip van Karin:

Je mag alles onder elkaar een poosje in laten trekken in de koelkast maar de rucola er pas op het laatst erbij.