Crème van kip sandwich

Crème van kip sandwich

Neem voldoende wit kippenvlees om een half kopje vol te maken; hak en stamp het kippenvlees fijn; laat het daarna tot een pasta inkoken.
Doe vervolgens een theelepel gegranuleerde gelatine in twee eetlepels koud water; laat het op het vuur staan tot het is opgelost.
Klop daarna een halve liter room tot een stijf schuim en doe de gelatine bij de kip; voeg een theelepel geraspte mierikswortel en een halve theelepel zout toe.
Roer dit tot het begint in te dikken, laat het afkoelen en voeg voorzichtig de slagroom toe en zet het weg tot het zeer koud is.
Wanneer je klaar bent om de sandwiches te maken, smeer je boter op het brood en snij je de sneetjes iets dikker dan de gebruikelijke sneetjes voor sandwiches. Bestrijk elk sneetje met het roommengsel; snijd de korstjes eraf en snijd de sandwiches in een mooie vorm.
Garneer de bovenkant met in ringen gesneden olijven. Leg in het midden van elke boterham een bergje kappertjes, gebruik de olijven op de vier hoeken; elke boterham kan op een andere manier worden gegarneerd.
Kleine stukjes selderij, met het witte topje eraan, zijn ook een mooie garnering.

Deze sandwiches worden niet bedekt met een tweede snee brood.


Ingrediënten

  • kippenvlees
  • gegranuleerde gelatine
  • room
  • mierikswortel
  • zout
  • boter
  • brood
  • olijven
  • kappertjes
  • selderij