Chocolade lint taart

Maak een overheerlijke Chocolade lint taart met Seven Minute Frosting. Snel te maken, stap voor stap het proces uitgelegd incl. ingrediënten.

Chocolade lint taart

Zeef de bloem eenmaal, meet af, voeg bakpoeder en zout toe en zeef driemaal samen. Room de boter goed, voeg geleidelijk de suiker toe en klop het geheel licht en luchtig. Eieren toevoegen en goed kloppen. Voeg bloem toe, afwisselend met melk, een kleine hoeveelheid per keer. Klop na elke toevoeging tot een glad mengsel. Voeg vanille toe. Combineer chocolade, suiker, water, soda en boter en meng goed. Laat lichtjes afkoelen. Schep een derde van het beslag in de ingevette 22 centimeter bakvorm. Voeg het chocolademengsel toe aan het resterende beslag en roer tot het goed gemengd is; doe het mengsel in twee ingevette pannen van 22 centimeter. Bak in een oven (190 graden Celsius.) 30 minuten, of tot ze gaar zijn.

Maak ondertussen de Seven Minute Frosting
Meng eiwitten, suiker, water en maïssiroop in een dubbele ketel en klop met een roterende eierklopper tot alles goed gemengd is. Plaats boven snel kokend water, klop voortdurend met een roterende eierklopper, en kook 7 minuten, of tot het glazuur in pieken blijft staan. Verwijder van het kokende water; voeg vanille toe en klop tot het dik genoeg is om te smeren. Maak genoeg glazuur om de bovenkant en zijkanten van twee 22 centimeter lagen te bedekken.

Bestrijk de lagen met frambozenjam en leg de lichte laag tussen de donkere; bestrijk de taart met Seven Minute Frosting.

Chocolade lint taart ingrediënten:

  • 3 kopjes gezeefd bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • ⅔ kopje boter of ander vet
  • 1½ kopjes suiker
  • 2 eieren en 2 eidooiers, goed geklopt
  • 1 kopje melk
  • 1 theelepel vanille
  • 3 blokjes ongezoete chocolade, gesmolten en afgekoeld
  • 2 eetlepels suiker
  • ¼ kopje heet water
  • ½ theelepel soda
  • 2 eetlepels boter

Seven Minute Frosting ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 1½ kopjes suiker
  • 5 eetlepels water
  • 1½ theelepel lichte maïssiroop
  • 1 theelepel vanille