6 zoete aardappel recepten

Hij werd in Europa veel gebruikt als delicatesse op de tafel van de rijken vóór de invoering van de gewone aardappel, die nu zijn plaats en ook zijn naam heeft ingenomen.

6 zoete aardappel recepten

Gebakken Zoete Aardappel

Selecteer aardappelen van gemiddelde grootte, was ze en snijd ze bij, maar snijd ze niet in stukken, en leg ze op het bovenste rooster van de oven. Doe voor een piedestal aardappelen een halve liter heet water in het onderste gedeelte van de oven in een grote ondiepe pan. Indien gewenst kan het water rechtstreeks op de ovenbodem worden gezet. Bak ze langzaam en keer ze eenmaal om als ze half gaar zijn. Serveer ze in de schil, of schil ze, snijd ze in plakjes en zet ze weer in de oven tot ze mooi bruin zijn.

Gestoomde zoete aardappelen

Was de aardappelen goed, snijd de verkleurde gedeelten eruit en stoom ze boven een ketel kokend water tot ze gemakkelijk met een vork doorboord kunnen worden, maar laat het water in de pan geen moment ophouden met koken. Stoom alleen zoveel dat ze gaar zijn, anders worden ze waterig.

Zoete aardappelen met een bruine kleur.

Koude, gekookte zoete aardappelen gelijkmatig in plakjes snijden, op licht geoliede blikken in een hete oven plaatsen en bruin bakken.

Zoete aardappelpuree.

Gebakken of gestoomde zoete aardappelen, en als ze gaar zijn, schillen, goed pureren, en op smaak brengen met room en zout. Ze kunnen direct worden opgediend, of tot pasteitjes worden verwerkt en in de oven worden gebakken.

Aardappelstamppot

Neem gelijke delen koude Ierse en zoete aardappelen; hak fijn en meng grondig; breng op smaak met zout indien gewenst, en voeg voldoende dunne room toe om goed te bevochtigen. Doe het mengsel in een stoofpan en verhit het zachtjes tot het kookt, onder voortdurend omscheppen, zodat alle delen gelijkmatig verhit worden, en dien meteen op.

Geroosterde Zoete Aardappelen

Was en droog aardappelen van gelijke grootte, wikkel ze in vloeipapier, bedek ze met hete as en daarna met kolen van een hardhouten vuur; tenzij ze dicht bij het hoofdvuur liggen, moeten de kolen een paar keer vernieuwd worden. Dit zal langer duren dan op een andere manier, maar ze zijn veel lekkerder. De langzame, ononderbroken hitte bevordert hun malsheid. Wanneer ze gaar zijn, borstelt u de as af met een bezem en veegt u ze af met een droge doek. Zet ze in hun jasje op tafel.