3 overheerlijke Mexicaanse gerechten

Maak een overheerlijke Rancheros, Chile Con Carne of Mantecado. 3 overheerlijke Mexicaanse gerechten stap voor stap uitgelegd.

Overheerlijke Mexicaanse gerechten
Overheerlijke Mexicaanse gerechten

Rancheros

Bak een grote kop gehakte groenten, meestal uien, in een kleine kop boter.  
Als de groenten lichtbruin zijn gebakken, meng je een klein kopje bloem erdoor en zet je de pan in de oven zodat het mengsel bruin kan worden zonder te verbranden. Schraap vervolgens de inhoud van de pan in drie liter soepbouillon en voeg twee kopjes droge gestoofde tomaten, acht kruidnagels, een half laurierblad en een theelepel gehakte chilipeper toe.
Kook een uur, af en toe de bovenkant afromen en breng goed op smaak met zout.

Chile Con Carne

Snijd een pond vers varkensvlees in stukjes van een centimeter en kook ze voor. Week vijf chilipepers in heet water, haal de zaden en aders eruit, was ze goed en doe ze in een vijzel (de Mexicanen gebruiken de molcajete en tejolote).
Stamp tot pulp, voeg een beetje knoflook, zwarte peper, twee teentjes en een gekookte tomaat toe.
Bak dit in hete reuzel; voeg dan het vlees toe met wat van de vloeistof waarin het gekookt is en een beetje zout.
Dek af en laat het inkoken tot het vrij dik is.

Mantecado

Smelt een kopje kristalsuiker in een gladde pan; voeg een kopje Engels walnotenvlees toe en giet het in een ondiepe beboterde pan om uit te harden.
Als het geheel koud is, fijn raspen of hakken.
Verkruimel vervolgens twaalf bitterkoekjes fijn en rooster even in de oven.
Maak daarna een custard van de dooiers van twee eieren, een kwart kopje suiker en een kopje melk en giet dit over het stijfgeklopte eiwit van twee eieren en laat het geheel afkoelen.
Voeg aan een halve liter room een derde van een kopje suiker toe en klop tot alles goed gemengd is, voeg de vla toe en breng op smaak met maraschino en vries in. Als het half bevroren is, voeg je de macaron-kruimels en de helft van het geraspte walnotenmengsel toe en eindig je met invriezen.
Strooi tijdens het serveren de resterende geraspte walnoten over de room.